Mijn Werk

Contactfield: field
Mijn SoVa

Mijn Werk:
De methode 'Mijn Werk' leidt jongeren (in het VSO, PrO, LWOO en VMBO) toe naar een vorm van dagbesteding en/of arbeid.

De training duurt in totaal 3 uur (een dagdeel van 3 uur), 1 uur thuisstudie en 2 uur praktijkoefeningen in uw eigen werksituatie. 

Train-de-trainer:
De training is een afwisseling van theorie en praktijk. U leert de belangrijkste basistechnieken zodat u snel als trainer aan de slag kunt en ontvangt de benodigde achtergrondinformatie aangaande deze methode. Wij hebben ervoor gekozen de training niet langer te maken dan echt nodig is omdat wij ons ervan bewust zijn dat u het pas echt leert wanneer u de trainingen zelf gaat geven.

In het kort:
De training van de jongeren bestaat uit:

  1. Het afspelen van de movie op een digitaal schoolbord. Dit houdt in dat u de hoofdvraag, gecombineerd met een aantal afbeeldingen, met de jongeren bespreekt.
  2. Hierna noteren de jongeren individueel hun eigen antwoorden op de hoofdvraag in de deelnemersmap (u krijgt direct inzicht in welk niveau de jongeren hebben).
  3. Tenslotte noteren de jongeren hun gezamenlijke antwoorden op de hoofdvraag in de deelnemersmap door samen te werken (ook hier krijgt u direct inzicht in welk niveau de jongeren hebben).

Geregistreerd bij RegisterLeraar

Downloadversie:
De complete methode ‘Mijn Werk’ is als downloadversie (m.u.v. de trainershandleiding) beschikbaar (inclusief Excel-bestanden die u kunt gebruiken voor uw LVS). De complete versie bestaat uit 5 movies, de trainersmap en de deelnemersmap. 

Leerlijnen en kerndoelen:
De methode ‘Mijn Werk’  sluit aan op de leerlijnen en kerndoelen van de CED-Groep (maar er zijn ook scholen die met Mijn WeVa werken en niet gebruik maken van de leerlijnen en kerndoelen van de CED-Groep).

De Inspectie:
De Inspectie van Onderwijs heeft ‘Mijn Werk’ als volgt beoordeeld:
"De methode ‘Mijn SoVa', 'Mijn WeVa' en 'Mijn Werk' sluiten heel erg goed aan op stage- en werksituaties, dat is positief. Deze methode sluit heel precies aan op datgene wat gedaan moet worden.”

Ervaringen van anderen:
Recensies van de Mijn-methoden zijn te vinden door naar 'recensies' te gaan.

Meer weten?
Paul Abma vertelt u graag meer over ‘Mijn Werk’. Het snelst en gemakkelijkst is een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en telefoonnummer. Paul belt u dan z.s.m. terug.