Mijn WeVa

Contactfield: field
Mijn WeVa

Mijn WeVa:
De methode ‘Mijn WeVa’ traint alle belangrijke Werknemers­Vaardigheden die onze jongeren (in het VSO, PrO, LWOO en VMBO) nodig hebben tijdens hun stages. 

Train-de-trainer:
De training is een afwisseling van theorie en praktijk. U leert de belangrijkste basistechnieken zodat u snel als trainer aan de slag kunt en ontvangt de benodigde achtergrondinformatie aangaande deze methode. Wij hebben ervoor gekozen de training niet langer te maken dan echt nodig is omdat wij ons ervan bewust zijn dat u het pas echt leert wanneer u de trainingen zelf gaat geven.

De training duurt in totaal 6 uur (twee dagdelen van ieder 3 uur), 3 uur thuisstudie en 3 uur praktijkoefening in uw eigen werksituatie.

In het kort:
De training van de jongeren bestaat uit:

  1. Een demonstratie door de trainers van een fout voorbeeld van een werknemersvaardigheid
  2. Twee jongeren spelen het voorbeeld na maar dan op een goede manier
  3. De jongeren spelen o.l.v. de trainer het bord- en kaartspel

Downloadversie:
De complete methode ‘Mijn WeVa’ is als downloadversie (m.u.v. de trainershandleiding) beschikbaar (inclusief Excel-bestanden die u kunt gebruiken voor uw LVS). Het bord- en kaartspel is echter alleen beschikbaar als een (stevig) papieren versie beschikbaar.

Geregistreerd bij RegisterLeraar

Leerlijnen en kerndoelen:
De methode ‘Mijn WeVa’  sluit aan op de leerlijnen en kerndoelen van de CED-Groep (maar er zijn ook scholen die met Mijn WeVa werken en niet gebruik maken van de leerlijnen en kerndoelen van de CED-Groep). Een handig overzicht is bij de methode inbegrepen zodat u snel en gemakkelijk de link kunt maken naar deze leerlijnen en kerndoelen.

De Inspectie:
De Inspectie van Onderwijs heeft ‘Mijn WeVa’ als volgt beoordeeld:
"De methode ‘Mijn SoVa', 'Mijn WeVa' en 'Mijn Werk' sluiten heel erg goed aan op stage- en werksituaties, dat is positief. Deze methode sluit heel precies aan op datgene wat gedaan moet worden.”

Ervaringen van anderen:
Recensies van de Mijn-methoden zijn te vinden door naar 'recensies' te gaan.

Meer weten?
Paul Abma vertelt u graag meer over ‘Mijn WeVa’. Het snelst en gemakkelijkst is een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en telefoonnummer. Paul belt u dan z.s.m. terug.