Mijn SoVa

Contactfield: field
Mijn SoVa

Mijn SoVa:
De methode ‘Mijn SoVa’ traint alle belangrijke Sociale Vaardigheden die onze jongeren (in het VSO, PrO, LWOO en VMBO) nodig hebben tijdens hun stages.

Train-de-trainer:
De training is een afwisseling van theorie en praktijk. U leert de belangrijkste basistechnieken zodat u snel als trainer aan de slag kunt en ontvangt de benodigde achtergrondinformatie aangaande deze methode. Wij hebben ervoor gekozen de training niet langer te maken dan echt nodig is omdat wij ons ervan bewust zijn dat u het pas echt leert wanneer u de trainingen zelf gaat geven.

De training duurt in totaal 6 uur (twee dagdelen van ieder 3 uur), 3 uur thuisstudie en 3 uur praktijkoefeningen in uw eigen werksituatie.

In het kort:
De training van de jongeren bestaat uit:

  1. Een demonstratie door de trainers van een fout voorbeeld van een sociale vaardigheid
  2. Een demonstratie door de trainers van het goede voorbeeld
  3. Het naspelen van de goede voorbeelden door alle jongeren

Geregistreerd bij RegisterLeraar

Downloadversie:
De complete methode ‘Mijn SoVa’ (m.u.v. de trainershandleiding) is als downloadversie beschikbaar (inclusief Excel-bestanden die u kunt gebruiken voor uw LVS).

Leerlijnen en kerndoelen:
De methode ‘Mijn SoVa’  sluit aan op de leerlijnen en kerndoelen van de CED-Groep (maar er zijn ook scholen die met Mijn SoVa werken en geen gebruik maken van de leerlijnen en kerndoelen van de CED-Groep).
Een handig overzicht is bij de methode inbegrepen zodat u snel en gemakkelijk de link kunt maken naar deze leerlijnen en kerndoelen.

De Inspectie:
De Inspectie van Onderwijs heeft ‘Mijn SoVa’ als volgt beoordeeld:
"De methode ‘Mijn SoVa’, ' Mijn WeVa’ en 'Mijn Werk' sluiten heel erg goed aan op stagesituaties, dat is positief. Deze methode sluit heel precies aan op datgene wat gedaan moet worden.”

Ervaringen van anderen:
Recensies van de Mijn-methoden zijn te vinden door naar 'recensies' te gaan.

Meer weten?
Paul Abma vertelt u graag meer over ‘Mijn SoVa’. Het snelst en gemakkelijkst is een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en telefoonnummer. Paul belt u dan z.s.m. terug.