Basisonderwijs

Contactfield: field

"Een must voor iedereen!"
Paul Abma in Deventer:
Ik heb de workshop van Paul Abma over lef als zeer inspirerend ervaren. Hij maakt op een krachtige, humorvolle manier helder dat een positieve attitude alleen maar winst oplevert, voor jezelf en voor je omgeving. Paul Abma laat goed het belang en de waarde ervaren van het regisseur zijn van je eigen ontwikkeling. Een workshop die eigenlijk een must is voor iedereen en die ook heel goed gebruikt kan worden in het kader van communicatietrainingen. De flyerkreet van Paul Abma: 'U moet hem gehoord, gezien en gevoeld hebben' is helemaal waar. Ik zal hem in de komende periode ongetwijfeld nog benaderen m.b.t. mijn team.
Nogmaals dank.
Han Slegt, directeur P.O Deventer

"Inspirerend, energiek en vol humor!"
Paul Abma was al voor de tweede achtereenvolgende keer onze gast tijdens de jaarlijkse onderwijsdag.
Hij opende de dag met een verrassende kijk op passend onderwijs. Wat zat er allemaal niet in de, letterlijk en figuurlijk, supergrote rugzak van Bertje?
Met een goede, positieve attitude, verwoord in diverse kwinkslagen, zette hij de zaal aan het denken.
Voor de reprise van zijn workshops vond een overintekening plaats. Na afloop werd de teleurstelling van de collega's die er niet meer bij konden alleen maar groter door het enthousiasme van de bezoekers. "Inspirerend, energiek en vol humor"
Primair Onderwijs Deventer

"Zeer geslaagde middag!"
Paul Abma als trainer over 'leuker lesgeven':
Tsja Paul, Het was wat O.N.S. betreft een zeer geslaagde middag. En nu klap ik uit de school, er is zelfs een collega geweest die de afgelopen nacht van je gedroomd heeft: ze moest allerlei beesten uitbeelden en als een dolle stier rondrennen. Zij had dus een zeer geslaagde middag en wie weet nacht!
Brigitte Oranje Nassau School, Zandvoort


"Spetterend einde!"
Paul Abma als trainer voor mensen 'die in de spagaat zitten':
Een studiedag van het P.C.Samenwerkingsverband Apeldoorn e.o. Ruim 80 directeuren en IB'ers houden zich vanuit "droom, durf en daadkracht" bezig met de (vermeende) spagaat tussen ontwikkelingsgericht en programmagericht werken. Paul Abma geeft als de meester spagaattrainer een spetterend slot aan deze dag.
Zijn enthousiasme, de betrokkenheid bij het thema, de vele woordspelingen maakten het optreden van Paul Abma tot een fantastische afsluiting van de studiedag.
Joke ten Hoor, Algemeen Coördinator P.C.Samenwerkingsverband Apeldoorn e.o.

"Geboeid op ludieke wijze!"
Paul Abma heeft op onze tweejaarlijkse Primairdag, studiedag voor alle medewerkers van Primair, stichting voor katholiek onderwijs in Heesch, Lith en Maasdonk, een spetterende presentatie gehouden waarin hij alle aanwezige medewerkers betrok.
Binnen het thema “verbinden” wist Paul op ludieke wijze 280 medewerkers meer dan een uur te boeien. Woordspelingen, een warboel van bolletjes wol en als apotheose een knallend ballonnenconcert maakte dat leerkrachten zich letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden voelden.
De persoonlijke benadering en oprechte betrokkenheid van Paul sprak ons erg aan.
De belofte dat Paul een presentatie op maat zou maken heeft hij meer dan waar gemaakt!
Trijntje Zehenpfenning
Directiesecretaresse Primair

"Inspirerend en motiverend!"
Paul Abma als trainer Meervoudige Intelligentie:
Onze kennismaking met MI is bij het hele team enthousiast ontvangen. De koppeling die Paul Abma telkens maakt tussen MI en de dagelijkse praktijk werkt erg motiverend op het team. Zelfs de meest doorgewinterde leerkracht maar ook de beginnende leerkracht hebben ideeën opgedaan om mee aan de slag te gaan. Deze cursus was slechts bedoeld als kennismaking met het onderwerp. Na de vele enthousiaste reacties vanuit het team schat ik in dat het hier niet bij zal blijven. Zo moet een cursus dus zijn, inspirerend en motiverend.
Paul Abma, bedankt.
Met vriendelijke groeten:
Berend, directeur te Bennekom

"Inspirerend en enthousiast!"
Een woensdagmiddag; de hele middag hebben we met alle collega's van PCPO Lelystad gezwoegd over wat kwaliteitsdenken voor ons onderwijs betekent. Hoe zie je kwaliteit en wat doe je er dan mee? Hoe integreer je het in je dagelijks handelingsrepertoire? Tegen het einde van de middag, was Paul Abma ons cup a soupje. Hij heeft met ons en vooral bij ons draagvlak gecreëerd (hilarisch). Hij heeft ons aan het denken gezet over onze attitude en heeft op inspirerende wijze de middag samengevat. Na afloop was iedereen superdepuper enthousiast.
Met vriendelijke groet,
Vereniging PCPO Lelystad
Marjolein de Bruijn
Stafmedewerker P&O

"Een wervelende morgen met Paul Abma!"
Een werkelijke schitterende en inspirerende morgen. Er is uitstekend ingespeeld op de ontwikkelingen binnen onze vereniging. Een gedegen voorbereiding door Paul maakte dit ook mogelijk. Wij willen graag onderwijs op maat. De verzorging van deze morgen was “op maat”.
Geen diesel die eerst op gang moest komen maar een flitsende start met een sterke eindspurt. De kernwaarden van de vereniging zijn uitgebreid aan de orde geweest.
Samen staan voor ons strategisch plan is op een humoristische maar zeer effectieve wijze aan bod geweest.
Tijdens personeelsbijeenkomsten en koffiepauzes is nog regelmatig gesproken over deze morgen. Kortom het is nog lang onrustig geweest in Joure en omgeving.
Geert Heerschop
Verenigingsdirecteur PCO Tsjûkemar

"Cabaret met inhoud!"
Op onze themadag “Anders dan Normaal” heeft Paul Abma ons op indringende wijze laten meedenken met rugzakleerlingen. Vanaf het moment van binnenkomst had hij alle 200 leerkrachten te pakken. Hij kwam op als Bert Perking, afgekort als B. Perking… in de spreektal “Beperking”. Hij nam ons mee in de beleving van een ZML-leerling, die geplaatst wordt op een Basisschool met alle problemen van dien. Hij deed dit op zo’n herkenbare manier, dat iedereen geboeid van het begin tot het einde, positief geshockeerd, nog een hele tijd na het optreden van Paul bleef napraten over de
inhoud. Het zware onderwerp: “Een rugzakleerling bij u op school” werd op een bijzonder indringende manier gebracht. Zijn beelden en gezegdes blijven ons bij!
Het is cabaret van het hoogste niveau met een inhoud, dat nog door niemand beter verwoord en verbeeld is!
Bedankt Paul,
Willem Betting,
Katholieke Onderwijs Stichting Oost Gelre.

"Op het puntje van onze stoel!"
Op woensdag 28 maart 2007 vond in theater De Voorveghter de onderwijsdag van het openbaar primair onderwijs Hardenberg plaats. Ruim 140 leerkrachten van 15 openbare basisscholen, directieleden en medewerkers van de afdeling Onderwijs van het gemeentehuis woonden deze dag bij.
Een van de sprekers van de dag: Paul Abma.
Paul  stond direct na de koffiepauze geprogrammeerd en dat is altijd weer een lastig moment om een kritisch publiek te binden, maar dat lukte hem uitstekend.
Gehuld in een opo-vlag, omhangen met diverse promotieartikelen, daalde hij als een ware SUPERMAN de trappen van het theater af richting het podium.
En wat daarna volgde, was van een bijzondere klasse.
In interactie met het publiek “behandelde” Paul Abma het thema van de onderwijsdag: de sleutel tot goed onderwijs = denken – geloven – emoties – doen.
Op het puntje van de stoel gezeten, hingen de aanwezigen aan zijn lippen en regelmatig ging er een stevig applaus door de theaterzaal. De boodschap kwam goed over en aan.
Na afloop zei iemand: “Super wat die man teweeg brengt bij mij; leek hij bij zijn opkomst een beetje op SUPERMAN, maar in werkelijkheid is hij het ook: wat een charisma!”
In navolging van velen is ook het openbaar primair onderwijs in Hardenberg  gevallen voor een superfantastische attitude!!!
Joop van de Wijngaart,
namens de clusterdirecteuren
openbaar primair onderwijs Hardenberg.